Hollanda'nın Den Haag kentinde bulunan çoğunlukla göçmen ailelerin oturduğu Schilderswijk semtinde dün gece 03:00 sularında başlayan yangında büyük maddi hasar meydana geldi. 

Alevlere teslim olan 40 dairelik apartmanın yanı sıra Al Fath Camisi'nin de kullanılamaz  hale geldiği açıklandı. Soğutma çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar devam ederken, yangında ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları nedeniyle zor kontrol altına alınan yangında, apartmanda oturan herkesin tahliye edildiği belirtildi. Belediye ekiplerinin, tahliye edilen yaklaşık 100 vatandaşı geçici olarak civarda bulunan otellere yerleştirdiği bilgisi paylaşıldı. 

Ayrıca yaşanan yangın nedeniyle binanın çökme riskinin bulunduğu ve kimsenin olay yerine yaklaştırılmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği açıklandı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU