Gıda bankalarından (Voedselbank) yardım alan kişilerin sayısı özellikle korona pandemisi sırasında arttı. Son zamanlarda diğer süpermarketlerden gıda bankalarına yönlendirilen ürünlerde de azalma yaşanıyor.

Amsterdam Gıda Bankası (Voedselbank)  Saymanı Frank Wessels, pandemi döneminde voedselbank ürünlerini kullanan hane sayısının yüzde 30 arttığını, şuanda şehirde bin altı yüz haneye yardım ettiklerini belirtti.

Gıda bankalarına bağışlanan ürünlere, özellikle önümüzdeki noel tatili gibi dönemlerde daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Wessels, Amsterdam Prinsengracht’ta açılan TKRAMREPUS adlı marketin bu konuda yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Voedselbank ve gençler için iş bulma platformu olan Knappe Koppen işbirliği ile açılan TKRAMREPUS  adlı dükkana gelenler alışveriş yapmak yerine, ihtiyaç sahibi kişilerin alışveriş sepetlerinin dolmasına yardımcı oluyor. 

Wessels yaptığı açıklamada “Koronanın patlak vermesinden bu yana kapımızı çalan daha fazla insan gördük ve korkarım ki bu sayı daha da artacak.” derken, TKRAMREPUS’a gelen tüm ürünler ve bağışların Gıda Bankası'na aktarıldığını dile getirdi. 

Tersine alışveriş yapılan markete gelen ziyaretçilerden mümkün olduğunca uzun ömürlü ve bozulmayacak ürün getirmeleri isteniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU