Hollanda’nın Amsterdam şehir hastanelerinde tedavi gören korona hastaları, erken taburcu edilerek kalan bakımlarını evlerinde ev doktorlarının kontrolünde yapacak. Bu sayede hastanelerdeki yoğunluk azaltılmaya çalışılacak.

Amsterdam şehir hastaneleri ve ev doktorları, ortalama haftada 50 hastanın bu şekilde erken hastaneden ayrılmasının, sağlık personelinin üzerindeki yükü azaltacağını ve daha fazla hastaya yer açılacağını düşünülüyor.

Bir korona hastasının hastanede ortalama 7 veya 8 gün kaldığını söyleyen uzmanlar, bu kişilerin iki gün önce taburcu edilmesinin, hastanelerin yeni hasta almasına ve normal hastaların tedavilerine imkan sağlayacağını belirtiyorlar.

Bu şekilde taburcu edilecek hastalar için mutlaka ev doktorundan ilgilenebileceği hakkında onay alınacak ayrıca ihtiyaç varsa oksijen tüpü ve bir kontrol ünitesi ile eve gönderilecekler. Hasta kendi başına ihtiyaçlarını görebilecek durumdaysa ya da bir yakınından yardım alabilecek ise eve gönderilmesi tercih edilecek.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU