Rotterdam’da 10 yıl önce Karamanlı Sevgi Öktem ile evlenen ve Müslüman olan Abdullah Neef Öktem (59), hayatını kaybetti. 

Neef'in cenazesi, Diyanet Vakfı Rotterdam Mevlana Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, Karaman’a gönderildi.

Vasiyeti üzerine Karaman merkeze bağlı Kızılyaka köyüne getirilen Neef'in naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Neef'in eşi Sevgi Öktem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle 10 yıl önce tanıştıklarını ve eşinin 3 yıldır kanser tedavisi gördüğünü söyledi.

Öktem, şöyle konuştu:

"Tanıştıktan sonra bana evlilik teklif etti. Ben de Müslüman olması gerektiğini söyledim. Bana zaten Müslümanlığı araştırdığını ifade ederek kabul etti. Müslüman oldu ve evlendik. Tam bir Müslüman gibi yaşadı. Bu 10 yıl boyunca bana çok iyi davrandı. Benden daha iyi bir Müslümandı. Allah, ondan razı olsun. İki çocuğu vardı, onlar da Müslüman oldu.

Evlendiğimizde Karaman'a köyümüze geldik. Burayı çok sevdi. Köy mezarlığında aile büyüklerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Bize, 'burası huzur dolu, ölürsem buraya gömün. Hem mezarlık yola çok yakın, gelip geçenler benim için de Fatiha okurlar' demişti." 
Öktem, cenazeyi köyde defnederek onun vasiyetini yerine getirmenin huzurunu yaşadığını vurguladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU