Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Almanya’da değişen kurallar, Hollanda’dan Almanya’ya gidecek vatandaşlara da yeni yaptırımlar getirdi.

Hollanda’da artan vaka sayılarını göz önüne alan Almanya, Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere, Hollanda’yı “yüksek riskli bölge” olarak adlandırmaya başladı. 

Bu değişiklik nedenle birkaç günlüğüne Almanya’ya gidecekler yola çıkmadan önce einreiseanmeldung.de sitesi üzerinden online kayıt yaptırmak zorunda. 

Yapılacak online başvuruda bir aşı kartı veya iyileşme sertifikası beyan edemeyenler, Almanya’ya girişten itibaren 10 günlük karantinaya alınacak. Karantina süresinin beşinci gününde yapılacak testin sonucu negatif çıkması halinde, karantinaya son verilebilecek.

Uygulamada Almanya’dan transit geçiş yapacaklar, bir günlük Almaya seyahati planlayanlar ve bu ülkede okuyanlar için istisnalar bulunmakta. Almanya'da 24 saatten az kalanların ve Almanya’yı transit geçeceklerin online kayıt yaptırmalarına veya ülkeye girişte karantinaya alınmalarına gerek yok.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU