1 Ekim tarihine kadar yapılan bildirimlerin sayısı 9605 olurken, bu geçen yıla göre dört kat daha fazla olmasıyla dikkat çekti.

Toplamda 1154 kişinin 3,3 milyon euro dolandırıldığı tespit edildi. Bu rakam geçen yıl 1 milyonun üzerinde olduğu bildirildi.

WhatsApp dolandırıcılığı genellikle bir aile üyesinin ya da tanıdığının adıyla gelen ve bu benim yeni numaram diye bildirim gibi gözüken bir mesajla başlıyor.

Daha sonra bu tanıdık ya da akraba, bir mağazanın kasasında kaldığını ve banka kartının çalışmadığını bildiren acil bir mesajla devam ediyor. Veya kirasını ödemek zorunda olduğunu ve internet bankacılığına giriş yapamadığını ve acil paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Çoğunlukla insanlar bunun bir dolandırıcılık denemesi olduğunu fark ediyor. Ancak yine de muhatapların yüzde 12 gibi bir oranda parayı verilen hesaba gönderdikleri anlaşılıyor. Bunların da genellikle 55 yaş üstü kişiler olduğu belirtiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU