Pazartesi ise Salgın Yönetim Timi (OMT) ile ortak bir toplantı yapılarak bu şehirler için alınacak yeni tedbirler masaya yatırılacak. 

Başbakan Rutte, haftalık basın toplantısında; “vaka sayılarında görülen artışın endişe verici boyutlara ulaştığını ve müdahale edilmesi gerektiğini" düşündüklerini açıkladı. 

Hangi tedbirlerin alınacağı konusundaki soruyu ise cevapsız bıraktı. 

Hollanda'da dört büyük şehir ve çevresinde yaşanan ve yükselişi durdurulamayan koronavirüsün diğer sekiz bölgede daha tehlike seviyesi ulaştığı belirtildi. 

Bunlar; Brabant-Noord, Brabant-Zuidoost, Gelderland-Zuid, Groningen, Zuid-Holland-Zuid, Gooi ve Vechtstreek, Zaanstreek-Waterland ve Flevoland olarak açıklandı. 

Koronavirüs vaka sayısının hızla artışta olduğu kentler arasında yer alan başkent Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Utrecht kentlerinde, Pazartesi gününden itibaren ek önlemlerin alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU