Hollanda'da cumartesi günü başlayan, pazar ve pazartesi günü bir çok şehre yayılan gösterilerde protestocular zaman zaman polisle çatışırken, bazı şehirlerde dükkanları ve işyerlerini yağmaladılar. 

Hollanda'da korona önlemleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağına karşı yapılan protestoların ardından, siyasiler, politikacılar, parti liderleri, belediye başkanları, Türk Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'lardan sağduyu çağrısı geldi. 

Denk Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu: Evlerinize dönün, kurallara uyun!

Hollanda'da alınan sokağa çıkma yasağına karşı olan ve bunu her platformda dile getiren DENK Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, protestoculardan sağduyulu olmaları ve kurallara riayet etmeleri gerektiğini belirten açıklamada bulundu. Polislerle çatışmanın, dükkanları yağmalamanın ve başkalarının eşyalarını yok etmenin bir protesto olmadığını ifade eden Kuzu, protestoculardan evlerine dönmelerini ve kurallara uymaları çağrısında bulundu.

Türk STK'lardan kurallara uyun çağrısı

Hollanda'da yer alan bir çok Türk Sivil Toplum Kuruluşları,  yaşanan olayları şiddetle kınayan birbirine benzer mesajlar yayınladılar.  Vatandaşlarına olaylara kesinlikle müdahil olunmaması ve kurallara uyulması çağrısında bulunan STK'lar, şiddetin ve provakatif eylemlerin demokratik haklar olmadıklarını vurguladılar. Ebeveynlere çağrıda bulunan Türk STK'lar, çocuklarını evde tutmalarını ve protesto gösterilerinden kesinlikle uzak durmalarını istediler.

PVV lideri Wilders: İç savaşa dönüşmeden ordu göreve gelsin

Aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda protestoculara "pislik" diye hitap ederken, olayların iç savaşa dönüşmesinden önce Başbakan Mark Rutte'den orduyu göreve çağırmasını istiyor. Çoğu protesto katılımcısının göçmen olduğunu savunan ırkçı lider Wilders, "Hollanda ile hiçbir alakaları yok. Değerlerimizi paylaşmıyorlar" diye tweetler atıyor.

Den Bosch Belediye Başkanı: "Akşamları çocuklarınızı evde tutun"

Den Bosch'ta protesto gösterileri yapılacağı haberinin yayılmasının ardından bazı mağazalar camlarını tahtalarla güçlendirmek için hazırlık yaptılar. Belediye Başkanı Jack Mikkers, Den Bosch'un büyük bir bölümü için acil durum kararı çıkardığını açıkladı. Ebeveynlere çağrıda bulunan Başkan Mikkers,  "Akşamları çocuklarınızı evde tutun" mesajı verdi. Protestoculara sağduyulu olmaları gerektiğini belirten Mikkers, kurallara uyun ve evde kalın açıklaması yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU