Hollanda’da yürürlükte olan QR kodu uygulaması, tıbbi nedenlerden aşı yaptıramayan birkaç bin kişiyi olumsuz etkiliyor. Bu kişiler kamusal yaşama dahil olamıyor. Geçtiğimiz bahar aylarında ChristenUnie’nin talebi üzerine başlatılan bir pilot proje, bu kişilere alternatif bir çıkış yolu üretilebileceğini gösterdi.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge Salı akşamı Temsilciler Meclisi'nde yaptığı açıklamada, tıbbi nedenlerle koronavirüs aşısı yaptıramayan kişilerin, yakında alternatif olarak geçici bir QR kodu alabileceklerini söyledi. De Jonge; bu uygulamanın aşı olmak istemeyen veya aşının kendileri için iyi olmadığını düşünen insanlarla ilgili olmadığını da özellikle vurguladı. 

De Jonge, bahar aylarında başlatılan pilot projeye yapılan başvuranlarla deneyim kazanıldığını ve projenin sonucunda bir alternatifin mümkün olduğunca etkili bir şekilde nasıl düzenlenebileceğinin ortaya çıktığını belirtti. 

Bakan projeden elde edilen sonuçlara göre; aile hekimlerinin yerine, başka bir doktor veya uzman tarafından karar verilmesinin daha uygun olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Yapılan açıklamaya göre, proje yürürlüğe girmesi halinde, sözü edilen gruptaki kişilerin geçici QR koduna başvuru yapabilmesi için önce bir doktor veya bir uzman tarafından muayene edilmesi gerekecek.

Bakan son olarak; başvuru, değerlendirme ve olası hükümlere ilişkin prosedürün yürürlüğe girmesinin birkaç hafta daha süreceğini kaydetti.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU