Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, son 24 saatte 57 bin 549 kişinin testi pozitif çıktı, 12 kişi hayatını kaybetti.

RIVM son yedi gün içinde, 277.752 pozitif test kaydedildiğini açıkladı. Kayda girmeyen test sonuçları hesaplandığında, “gerçek haftalık vaka sayısı 300.000'i aşacaktır” denildi. Ortalama olarak, son yedi gün içinde günde 39.679 pozitif test yapıldı. Bu da yeni bir rekor anlamına gelmekte.

Kurum tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada; Salı gününden bu yana laboratuvarlarda alınan en az 30.000 pozitif korona test sonucunun GGD'lere iletilmediğini bu nedenle gerçek rakamların alınamadığını belirtmiş, bunun üzerinde çalışıldığını açıklamıştı.

12 kişi hayatını kaybetti
RIVM'ye ulaşan kayıtlara göre son 24 saat içinde 12 kişi COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.  

Hollanda'da pandeminin başlangıcından bu yana patlak COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bini geçti.  Gerçek ölüm sayılarının bu rakamın üzerinde olduğu tahmin edilmekte.

Hastanelerdeki durum
Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) verilerine göre; hastanelerde son 24 saatte Covid-19 tanısı ile 287’si yoğun bakımda olmak üzere, toplamda bin 108 hasta tedavi görmekte.

Son 24 saat içinde, Covid-19 tanısı konan 128 yeni hasta hastaneye yatırıldı. Bu hastalardan 11’i yoğun bakım ünitesine alındı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU