Zeeland West-Brabant Mahkemesinde 7 Ocak’ta görülen ve 21 Ocak’ta açıklanan dava kararında hakim, Kezban Avcı’yı başından vurarak komaya girmesine neden olan 28 yaşındaki zanlı Giovanni E. için 30 ay hapis cezası verdi. 

Zanlı için 12 yıl koşulsuz hapis cezası, mağdur ve ailesi için de 1 milyon euroluk tazminat talebinde bulunan Savcılık, dün yayınladığı açıklamada mahkemenin verdiği “adam öldürmeye teşebbüsten beraat” kararına itiraz etti. Savcılık davayı yüksek mahkemeye taşıma kararı aldı.

Kezban Avcı’nın vurulması
Middelburg Burggang Sokağında ikamet eden 21 yaşındaki Kezban Avcı, 26 Ağustos 2020 tarihinde evinde, o dönemki erkek arkadaşı Giovanni E. tarafından başından vuruldu. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Kezban Avcı’yı travma helikopteri ile hastaneye kaldırdı. Avcı bu olaydan sonra iki ay boyunca komada kaldı ve uzun süreçli bir tedavi ve rehabilitasyon dönemi geçirdi.

Olay sonrası yakalanan Giovanni E. yapılan sorguda ‘olay günü silahını temizlediğini ve çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istediğini. Ancak içinde mermilerin olduğu şarjörü silaha geri taktığını unuttuğunu’ beyan etti. Giovanni E. tetiği çektiği anda ilk önce aynayı vurduğunu düşündüğünü, daha sonra Kezban Avcı’yı vurduğunu anladığını ifade etti.

Kezban’ın öldüğünü düşünen Giovanni E. panikle evden çıktı ve yaklaşık 2 saat sonra tekrar aynı eve geri döndü ve yardım ekiplerini aradı.

Savcılık: Adam öldürmeye teşebbüs için yeterli kanıt var  
Elde edilen bilgi ve deliler ışığında Savcılık, zanlının olay sonrası saatlerce panik içinde dışarıda dolaşmasının gerçekten mantıklı olmadığını belirtiyor. 

Savcıya göre; normal şartlarda, birinin ağır yaralandığı bir durumda eğer olay gerçekten “tesadüfen” yaşandıysa, kişinin derhal 112 acil yardım telefonunu araması gerekmekteydi.

Buna ek olarak, şüphelinin aile içi şiddet (zanlı bu konuda hüküm de giymiş) geçmişi olduğunu belirten Savcı, zanlının şuanda silah bulundurmaktan denetimli serbestlik altında olduğuna da dikkat çekiyor. 

Savcılık, zanlının “adam öldürmeye teşebbüs” suçu işlediğine dair yeterli kanıt olduğunu savundu.

Savcı: Mağdurun bugün mahkeme salonunda hikayesini anlatması bir mucize
Ocak ayı başında yapılan mahkemede Kezban Avcı’nın da ifadesine başvuruldu. Mahkeme salonunda zanlı Giovanni E.’ye “sen beni öldürdün” diye bağıran Kezban Avcı, vurulma nedeninin, park cezası ve E.'nin ilgilendiği başka bir kızla ilgili yeni bir tartışma olduğunu belirtti. 

Kezban "Kör bir öfkeyle bana silahınla koştun. Susmam gerektiğini düşündüğün için beni vahşi bir hayvan gibi vurdun? Beni iki saatten fazla ölüme terk ettin." diyerek öfkesini dile getirdi.

Savcı ise “Mağdurun bugün mahkeme salonunda hikayesini anlatması bir mucize” şeklinde ifade kullanarak olayın önemine dikkat çekti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın