Savcılık temsilcileri, adalet ve güvenlik bakanlığı yetkilileri, polisten uzmanlar ve bazı belediye başkanlarının oluşturduğu bir plana göre, hükümetin en az 600 milyon euro polisin eğitim ve genişletilmesi için bütçe ayırması gerektiğini bildirdiler.

Polisin toplumun merkezinde ve güvenini kazanmış bir pozisyonda durması isteniyorsa, büyük oranda bir modernizasyona ihtiyacı olduğuna dikkat çekilen planda, özellikle siber suçlar gibi yeni alanlarda uzman personel ihtiyacının büyüdüğü ifade edildi.

Durumun ne kadar vahim ve acil olduğunu anlatmak için örnek veren Eindhoven belediye başkanı John Jorritsma, halen Oost-Brabant bölgesinde yaklaşık 200 taciz veya tecavüz dosyasının uzman personel ve müfettiş yetersizliği sebebiyle bekletildiğini söyledi.

Başsavcı Gerrit van der Burg ise siber suçlarla mücadele konusunda teknik malzeme ve uzman personel eksikliği sebebiyle halkı koruyamadıklarını ifade etti.

Konu daha önce 2017 yılında gündeme geldiğinde benzer bir komisyon tarafından hükümetten 1 milyar euro istenmiş ancak 291 milyon euro bütçe ayrılmıştı. Başsavcı van der Burg; o dönemde 5 bin yeni polis istediklerini ancak 1.100 polisin işe alındığını belirtti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU