Birçok kişi tarafından alındıktan sonra evin bir köşesinde,  bir çekmecenin içinde veya mail kutusunda unutulan, daha sonra da süresi geçtiği için çöpe atılan hediye kartlarının kullanım süreleri uzatılıyor.

Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak yeni sisteme göre, bir mağazadan veya işyerinden verilen hediye kartlarının kullanım süresi bir yıldan iki yıla çıkartıldı. 

Hemen hemen herkesin kullanmak için sakladığı bir hediye kartı olduğunu belirten Hollanda Hediye Kartları Endüstrisi Derneği (Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland – BVCNL) kullanım sürelerinin uzatılmasıyla bu kartların kullanıma gireceğini tahmin ediyor. 

BVCNL halihazırda kullanılmayan fiziksel veya dijital kartların ne kadarının çöp kutusuna gittiğinin bilinmediğini söylüyor 

Derneğe göre Hollanda’da yıllık ortalama 1,5 milyar euro değerinde hediye kartı dağıtılıyor. 

İster VVV kuponu, ister bitap kuponu, bol.com kartı veya bir akşam yemeği ile ilgili olsun tüm şirketlerin minimum geçerlilik süresini uygulamak zorunda olduğunu belirten BVCNL, bazı şirketlerin bu süreyi 5 yıl veya süresiz olarak da tanımlayabileceğini belirtiyor.

Şuanda Hollanda’da en çok kullanılan hediye kartı formatı, çevrimiçi olarak da kullanabilen ve üzerinde bir kod numarası bulunan plastik kartlar.  Bunun dışında mail adreslerine gönderilen dijital hediye kuponu veya kağıt versiyonları. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU