Sağlık bakanlığı, pazar günü ellerinde bulunan son doz ilaçlar da hastanelere gönderdiğini ve bundan sonra sipariş veremeyeceklerini bildirdi. 

Bakanlık sözcüsü, durumun çok can sıkıcı olduğunu ve Avrupa Komisyonu ile görüşmelerin devam ettiğini, alınacak ilaçların tüm birlik üyelerine dağıtılmasının beklendiğini açıkladı. 

Diğer AB ülkelerinde de ilaç konusunda bir sıkıntı olup olmadığının bilinmediğini de ekledi. 

Remdesivir, ebola virüsüne karşı üretilmiş ve benzeri virüslerle de mücadelede hastalara oldukça yardımcı olan, tedavileri hızlandıran ve akciğer desteği sağlayarak nefes almayı kolaylaştıran bir ilaç olarak biliniyor. 

Remdesivir sayesinde birçok hasta, makinaya bağlanmadan ve bir kaç gün daha erken evine dönebiliyordu. 

Abd, son olarak 500 bin doz remdesivir satın alarak piyasada çok aranan bu ilaca ulaşımı zorlaştırmıştı. AB ise 30 bin civarında hastanın tedavisine yetecek kadar almayı ve hastaların durumuna göre birlik içinde dağıtmayı düşünüyordu. 

Halen dünya çapında hemen herkesin almak istediği remdesivir, en zor elde edilen ilaçlardan biri oldu. 
Hollanda'da doktorlar, remdesivirin bitmesinin çok can sıkıcı bir durum olduğunu ancak felaket anlamına da gelmediğini söylüyorlar. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU