Hollanda halkı, bugünden itibaren tüm ülkede korona uygulamasını (Coronamelder) mobil cihazına indirip kullanmaya başlayabilecek.

Ağustos ayından bu yana hazır bekleyen ancak kişisel verilerin korunması ve hukuki temelleri olmaması sebebiyle tartışma konusu olan uygulama yapılan düzenlemeler sonrası meclis ve senatodan onay alarak kullanılıma açıldı.

Akıllı telefonlara ve tabletlere ücretsiz olarak indirilen uygulama, kullanıcıları enfekte olmuş kişilerle yakın temasa geçtiklerinde uyarıyor. Kullanımı zorunlu olmayan koronavirüs uyarı uygulaması (Coronamelder) ile enfeksiyon zincirinin takip edilebilmesi ve salgının kontrol altına alınabilmesi amaçlanıyor.

Cep telefonlarına indirilen uygulama Bluetooth aracılığıyla çevrede bulunan ve virüs taşıdığını uygulama üzerinden cep telefonuna kaydeden kişilerle 15 dakika veya daha fazla süre içinde 2 metreden yakın temas edilmesi durumunda bir sinyal yolluyor. Uygulama tamamen kişisel bilgilerin gizliliği esasına göre işliyor. Kullanıcıların kimlikleri ve bulundukları yerler kaydedilmiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU