Hollanda Güncel İntihar Kaydı Komisyonu (de Commissie Actuele Nederlandse Suïcide Registratie - CANS) tarafından bugün yayınlanan bir açıklamada geçtiğimiz yıl 30 yaş altı gençler arasındaki intihar oranlarının, daha önceki yıllara oranla yüzde 15 arttığı belirtildi. İntihar sayılarındaki artış daha çok 20-30 yaş arasındaki erkeklerde görüldü.

Komisyon’a göre alınan korona önlemleri intihar sayılarını artırmış olabilir ancak bu husus henüz net değil. Ancak Sağlık Bakanı Ernst Kuipers’a göre gençler arasında artan intihar sayısı kısmen, korona virüsünün yayılmasını engellemek için birkaç kez alınan okulların kapanması gibi önlemlerden kaynaklanıyor. 

Kuipers, Cuma günü korona tedbirlerine ilişkin istişare öncesi yaptığı bir açıklamada, bu konuya değindi ve bu gruptaki intihar sayılarının artışını "korkunç, gerçekten korkunç" olarak nitelendirdi.

Kuipers “Bu, elbette, eğitimin kapanması, tekrarlanmasıyla da ilgilidir. Böylece, hayatınızın son derece önemli olan bir evresinde iletişim seçenekleri sınırlandırılıyor” ifadesini kullandı.

Komisyon’a göre; hükümetin aldığı korona tedbirleri gençlerin intihar oranlarını da etkilemiş olabilir, çünkü bu tedbirler otuz yaşın altındaki insanlar için önemli olan ‘akranlarla temas’, ‘gelecek beklentisi’ ve ‘arkadaşlıkların oluşumu’ gibi faktörleri olumsuz etkiliyor.

Kuipers'e göre, yaşı ilerlemiş nesillerin bu önlemleri uygulamasının çok daha kolay olduğunu belirtirken, "Eğer benim gibi 62 yaşındaysanız ve evde iki kişiyle kalabiliyorsanız... Evet, karım ve ben hafta sonunu gayet iyi atlatıyoruz." dedi. Kuipers gençler için bu durumun çok daha zor olduğunu dile getirdi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU