Hollanda enerji piyasasında yer alan nispeten küçük çaplı şirketler özellikle bu yılın ikinci yarısından itibaren enerji piyasalarındaki fiyat artışından olumsuz etkilenmeye başladı.

Hollanda Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Kurumu (ACM) tarafından bugün yapılan resmi açıklamada bu olumsuz gidişatın bir göstergesi oldu.

ACM açıklamasında; SEPA Green Energy adlı enerji şirketinin yaptığı iflas başvurusunun, kabul edildiği duyuruldu.

Hollanda genelinde yaklaşık 20 bin müşteriye sahip olan SEPA, tedarikini Energie I&V adlı şirketten sağlıyordu. Ancak kısa süre önce Energie I &V (şirketin iflası 6 Aralıkta mahkeme tarafından onandı) şirketinin iflası ile birlikte SEPA da mali sıkıntıya girdi. Bu nedenle şirket tedarikini yüksek maliyetli diğer enerji şirketlerinden sağlamak zorunda kaldı. 

SEPA müşterileri gaz ve elektrik almaya devam edecek, ancak bazı mali sonuçlarla karşı karşıya kalabilirler. Örneğin, önceden yüksek miktarda aylık ücret ödeyen müşteriler, iflas nedeniyle fazla miktarı geri alamayabilirler veya bir kısmını alacaklar. 


Ekim’den bu yana 4 şirket iflas etti

Yüksek piyasa fiyatları nedeniyle; Ekim ayı sonunda 90 bin müşteriye sahip Welkom Enerji’nin iflas etmesinin ardından, 9 Kasım’da Enstroga şirketi iflas bayrağını çekti. 

17 Kasım’da iflas eden üçüncü şirket olan Allure Enerji, iflas nedenini Barendrecht'ta Anode Enerji ile yaşadığı hukuksal problemlere bağladı.

Aralığın ilk günü açıklama yapan, 14 bin müşteriye sahip Anode Enerji de iflas ettiğini duyurdu. Şirket açıklamasında bu iflasın nedeninin enerji satın alınan şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle aniden yüksek piyasa fiyatlarından gaz ve elektrik satın alınmak zorunda kalınması olarak açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU