Hollanda'da gelecek hafta meclise sunulacak  kanun teklifinde, halka açık olan kapalı alanlarda maske takmayanlara 95  Euro para cezası uygulanacağı bildirildi.

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, gelecek hafta meclise sunulacak kanun teklifinde, halka açık olan kapalı alanlarda maske takmayan kişilere 95 euro para cezası uygulanacağını söyledi.

Sunulacak teklifte, kesilen cezaların kişilerin sabıka kaydına işlenmeyeceği özellikle belirtilirken, 1 Aralık'da yürürlüğe girmesi planlanan değişikliğin öncelikle meclis tarafından onaylanması gerekiyor.

Hollanda’da maske takmanın kanuni bir zorunluluk haline gelmesi için hukuki dayanak ise, yeni düzenlenen korona yasasında bulunan bakanlıklara geçici kararname yayınlama yetkisi üzerinden sağlanacak. Bu bağlamda, meclise sunulacak teklif bir kanun değil bakanlık kararnamesi olacak.

Daha önceki görüşmelerde korona kurallarına uymayanlara verilecek 390 euro cezanın 95 euroya indirilmesi ve sabıka kaydına eklenmemesi üzerinde anlaşılmıştı. Maske mecburiyeti için de bu kuralın geçerli olacağı açıklandı.

Kamuya açık ve maske takılması mecburi olan alanlarda, takmayanlara ceza yazılmadan önce uyarılmaları ve uyarıya uymamaları halinde cezanın yazılması kararlaştırıldı. Yani diğer bir deyişle uyarılmadan kimseye ceza yazılamayacak. Ancak uyarıya rağmen takmamakta direnen kişiler ise cezai işlemden kurtulamayacak.

Maske takma mecburiyetinden muaf tutulacak kişiler ise; kronik hastalıkları, fiziksel ya da ruhsal engelleri nedeniyle takamayanlar olarak belirlendi. Ayrıca spor yapanlar ve sanatçılar da çekim ya da gösteri düzenlerken maske takmak zorunda olmayacaklar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU