AD gazetesi ve ANP haber ajansının Den Haag’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, kafe, bar ve restoranlar ile kültür sektörü tekrar açılıyor. 

Hükümetin, Salgın Yönetim Ekibi’nin (OMT) Cuma günü verdiği tavsiyeyi benimsediği ancak OMT’nin ısrar ettiği kapanış saatini (Saat 20.00) akşam 22.00'ye kadar uzatmaya karar verdiği belirtiliyor. 

Öte yandan kapalı ve açık alanlardaki etkinliklerin yapılmasına da izin verilecek ancak maksimum ziyaretçi sayısı koşulu geçerli olacak. 

Buna göre; kapalı mekanlarda ziyaretçi sayısının 1250 kişi, açık mekanlarda ise maksimum kapasitenin üçte birine izin verilecek. 

Hem kapalı hem de açık mekanlara girişte Korona Giriş Belgesi zorunlu olacak.

Hayvanat bahçeleri gibi dolaşım olanağı bulunan halka açık yerlerin açılmasına muhtemelen izin verilecektir. Bu mekanlarda zorunlu ihtiyaç malzemeleri satan dükkanlardaki maske zorunluluğu gibi kurallar geçerli olacak. 

Büyük insan topluluklarının katılımıyla yapılan ve oturma yeri bulunmayan festivallere henüz izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Bu gevşemenin ne zamandan itibaren geçerli olacağı ise henüz bilinmiyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU