Hollandalı annelerin gelirinin ilk çocuğunun doğumundan sonra ortalama yüzde 46 düştüğü ortaya çıktı.

Hollanda Merkezi Planlama Bürosu (CPB), çalışan annelerin ilk çoçuğunun doğumundan sonra aylık kazançlarının ortalama yüzde 46 civarında düştüğünü açıkladı. 

Gelirdeki düşüşün ilk çocuğu olan kadınların genellikle daha az çalışmasından kaynaklandığını belirten CPB, yüksek eğitimli anneler, lezbiyen çiftler ve kamu sektörü çalışanları için gelir kaybının daha az olduğunu açıkladı. 

Merkezi Planlama Bürosu, 2006 ile 2009 yılları arasında bir milyondan fazla çift arasında yapmış olduğu araştırmalarda, erkekler ve kadınlar arasında gelir dağılımınına ilişkin geleneksel görüşlerin hala bir rol oynadığını saptadı. Diğer bir deyişle erkeklerin kadınlardan hala daha çok kazandığı ortaya çıkmış oldu. 

Hollanda'da yarı zamanlı (parttime) çalışmaya başlamanın nispeten kolay olduğu ve çok tercih edilen bir çalışma yöntemi olduğu için gelir kaybının çalışan anneler için düşmesinin çok yaşandığı raporda yer aldı.

Hollandalı kadınların işgücüne katılımlarının çok yüksek olmasına karşın, çalışan annelerin anne olmayanlardan az kazanması, halk arasında  deyim yerindeyse 'bebek para cezası' olarak adlandırılıyor.  Ayrıca raporda, hükümet çocuk bakımını daha ucuza getirecek imkanlar sunsa bile, bunun otomatik olarak kadınların daha fazla çalışacağı anlamına gelmediği için detaylı araştırılması gerektiği yer aldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU