Salgın Yönetim Ekibi (OMT) tarafından açıklanan tavsiyeleri dikkate alan kabine, ilköğretimde yeni sıkılaştırılmış önlemleri yürürlüğe koydu. 

Yeni önlem paketinde belirtilen en önemli kural, ebeveynlerin okul binalarına alınmayacağı oldu. Ayrıca Sinterklaas ve Noel gibi kutlamalarda yabancılar okula alınmayacak.

Herhangi bir sağlık şikayeti bulunan okul personeli, bu rahatsızlık dönemini evlerinde geçirecek. Sağlık şikayeti bulunan personel test yaptırmak zorunda olacak. 

Öğrenciler için de aynı kural geçerli olacak. Sadece soğuk algınlığı geçiren çocuklar, “nefes darlığı, öksürük ve ateş” gibi semptomlar göstermediği müddetçe, okula alınacak.

Ayrıca, öğrencilerin yararına ders vermek veya okulda bulunmak zorunda olmayan personel, prensip olarak evden çalışacak. Takım ve çalışma günleri artık fiziksel olarak değil, çevrimiçi olarak gerçekleşiyor.

Okul binalarında yetişkinler için bir buçuk metre mesafe kuralı geçerli olacak. Bu kural çocuklar için geçerli değil.

Bu kuralların dışında, ilk ve orta öğretimdeki personele ve ortaokul öğrencilerine, önleyici olarak haftada iki kez kendi kendine test kitlerini kullanmaları şiddetle tavsiye edildi. 

Okullar ayrıca gerekli olduğu takdirde ‘kademeli mola vermek’ gibi ekstra önlemler alabilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU