Hükümet 2020 beklentilerinde en düşük sağlık sigorta priminin 5 euro zamlanarak 123 euro olacağı hesaplanmıştı ancak açıklanan bu rakam yıllık 60 euro değil 78 euro zam yapıldığını gösteriyor.

Sağlık sigorta primlerinde başlayan zam açıklamalarını takip eden önemli bir diğer zam konusu da destek ödeneği oldu. Gelecek yıl için düşük gelirlilere sağlanacak sigorta prim desteği tek başına yaşayanlar için aylık 3,66 euro, aileler için ise aylık 8,25 euro olarak artırıldı.

DSW Hollanda şartlarında oldukça küçük bir sigorta şirketi ve her yıl ilk prim açıklaması da çoğunlukla DSW tarafından yapılıyor. Diğer büyük sigorta şirketlerinin ise zam açıklamaları için 12 Kasıma kadar vakitler' bulunuyor.

Korona salgını gelecek yılın sigorta primlerinin belirlenmesinde büyük bir rol oynamıyor çünkü henüz sağlık sektöründe hizmet veren hastane ve benzeri kurumların yıllık giderleri netleşmiş değil. Bu yüzden asıl zamlı prim haberlerinin ancak gelecek yıl alınacağı düşünülüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU