Geriatrik tıp profesörü Cees Hertogh Hollanda’da huzurevlerindeki ölümlerin yüzdesinin geçen yıl Kasım ayındaki ikinci korona dalgasındaki kadar yüksek olduğunu söyledi. 

Hertogh, yapılan son araştırma sonuçlarına göre, aşılı huzurevi sakinlerinin yaklaşık yüzde 22'sinin enfekte olduktan sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Özellikle yaşlılarda aşıların etkinliğinin azalmasının bunun nedenlerinden biri olabileceği düşünülüyor.

Hertoga’a göre, huzurevi sakinlerinin savunmasızlığı ve delta varyantının özellikleri de ölüm oranlarındaki bu yükselişte rol oynuyor.

Son dört hafta içinde 970 huzurevinde kalan sakinlerin yaklaşık yüzde 40'ının testi pozitif çıktı. 

Bu oran, salgının başlangıcından bu yana en yüksek rakam olarak görülüyor. Bundan önceki rekor, aşı kampanyasının başladığı 9 Ocak'ta 876 huzurevinde ortaya çıkan enfeksiyon rakamlarıyla kırılmıştı.

Bu hafta, çoğu huzurevi sakinine bağışıklık sistemini desteklemek amacıyla periyodik olarak uygulanan güçlendirici ek doz aşı olarak bilinen 'booster' aşıları yapılmaya başlandı.

Booster aşıları ilk aşılamadan sonra oluşan antikorların, virüsle karşılaşmadıkları takdirde zaman içinde körelmeleri ve savaşmayı unutmalarını engellemek için yapılan güçlendirici bir aşı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU