ANP haber merkezine göre 20 ila 25 bin kişinin katıldığı gösteri, het Malieveld’de yapılan konuşmalarla başladı. Göstericiler; aralarında Demokrasi Forumu lideri Thierry Baudet’in de bulunduğu konuşmacıların yaptığı konuşmalar sonrasında, yürüyüşe geçti. Kalabalık grup Hofvijver, Plein 1813 ve de Javastraat üzerinden geçtikten sonra, Malieveld’e geri döndü.

Hollanda İçin Birlik (Samen Voor Nederland -SVN) tarafından düzenlenen organizasyonda, üzerinde "Ik strijd voor Vrijheid #KlaarmetRutte" (Özgürlük için savaşıyorum #KlaarmetRutte) yazan bir pankart taşındı. Taşınan pankartların birinde ise "Unvaccinated lives matter" (Aşılanmamış hayat önemlidir) yazdığı görüldü.

Göstericiler aşı sertifikalarının toplumu birbirine bağlamak yerine böldüğüne inanıyor ve QR kodlarının kullanılmasına karşı çıkıyor.

Gösteride dikkat çeken bir başka nokta ise Amsterdam’daki gösteride olduğu gibi bugün de  göstericiler arasında aşırı sağcı Voorpost grubunun destekçilerinin yer almasıydı. Bu grup üyeleri ‘Prens Bayrakları’ olarak adlandırılan ve NSB üyeleri tarafından kullanılan turuncu-beyaz-mavi renkli bayrakları tutuyorlardı.

Gösteri esnasında Binnenhof trafiğe kapatılırken,toplu taşıma araçlarının bazı seferleri iptal edildi ve şehirdeki trafik akışında değişiklikler yapıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU