70’li yıllarda Hollanda’ya gelen ve  2010 senesinden bu yana HDV Orhan Gazi camiinde başkanlık görevini yürüten Ali Alıcıkuş, bugün belediye başkanının takdim ettiği Kraliyet Nişanı’yla ödüllendirildi.

Yaklaşık 2 yıl önce Osman Çiftçi’nin girişimiyle yapılan Kraliyet Nişanı başvurusu, uzun soluklu araştırma prosedüründen sonra  geçtiğimiz yıl ortalarında kabul edildi. Ancak takdim töreni yaşanan pandemi nedeniyle bugüne kadar ertelendi.

Bugün HDV Orhan Gazi Camii’nde gerçekleştirilen törende bizzat bulunan ‘s-Hertogenbosch Belediye Başkanı Jack Mikkers, “Kraliyet Nişanı'nınızı Hollanda Kralımız Willem Alexander adına vermekten dolayı onur duyuyorum” sözleriyle Ali Alıcıkuş’a nişanını takdim etti.

"İki toplumun kaynaşmasını sağladığı için kendisine ayrıca teşekkür ederim"


Konuşmasında camideki faaliyetlerinden dolayı Ali Alıcıkuş’u tebrik eden Jack Mikkers, özellikle sıfırdan başlanan cami ve kültür merkezi projesindeki katkısından, gecesini gündüzüne katarak caminin tamamlanması için elinden geleni yaptığından bahsetti ve teşekkürlerini sundu.

Ali Alıcıkuş’un özellikle entegrasyon konusunda çok başarılı çalışmalar sergilediğine değinen Belediye Başkanı Mikkers  “Hollanda ve Türk toplumunu güler yüzü ve sıcak yaklaşımı ile birleştiren biri. Bu nedenle iki toplumun kaynaşmasını sağladığı için kendisine ayrıca teşekkür ederim” dedi.

‘s-Hertogenbosch Belediye Başkanı Jack Mikkers yaptığı konuşma sonrasında Ali Alıcıkuş’a Kraliyet Nişanı’nı takdim etti.

“Rabbim beraber yürümekte olduğumuz bu yolda, güzel faaliyetler nasib etsin”

Son Haber Merkezi olarak kendisine ulaştığımız Osman Çifçi ise ve Ali Alıcıkuş’a Kraliyet Nişanı verilmesinde büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken “Başkanımız Ali bey 2010 senesinden itibaren Camii’de bir çok faaliyet ve aktivite için öncülük etti. Yeni yapılan ve bitmekte olan camimiz ve kültür merkezde de büyük katkıda sağladı,  Kraliyet Nişanını gerçekten hak etti.” dedi.

Ali Alıcıkuş’un şimdiye kadar yaptıklarından dolayı kendisine çok teşekkür ettiğini belirten Osman Çifçi  ayrıca HDV Orhan Gazi camii yönetimi, yeni camii proje sorumlusu Erkan Yaman, camide gönüllü çalışmalar yürüten herkes ve özellikle Ali Alıcıkuş’un eşi Fahriye Alıcıkuş’a teşekkür etti. Çifçi son olarak “Herkesten Allah razı olsun. Rabbim beraber yürümekte olduğumuz bu yolda, güzel faaliyetler nasib etsin.”dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU