RTV Oost'da yer alan haberde, kurbanın telefonuyla ilgili dikkat çekici verilere ulaşıldığı, ayrıca bir tanıktan alınan ve dosyaya girmemiş olan çarpıcı bir beyan bulunduğu belirtildi. Halil Erol cinayeti ile ilgili ceza alan Matthias M.’nin avukatı dosyaya yeni eklenen delillerle birlikte temyize başvuracak.

Erol’a ait bir telefonun kullanıldığına ait kayıtlar çıktı
Gazetede yer alan haberde, Erol'un öldürülmesinden iki hafta sonra, kurbana ait cep telefonuyla, bir Alman numarası arasında yarım saatlik bir telefon görüşmesi yapıldığının ortaya çıktığı, bu bilginin yakın zamana kadar suç dosyasına girmediği belirtildi.

Dosyaya yeni eklenen bir başka bilgi ise bir görgü tanığına ait verilen ifade. Bir kadın tarafından verildiği anlaşılan bu ifadede, beyanı yapan kişi cinayetten önce ‘Erol'un kollarının ve bacaklarının kopartılacağını’ bildiğini beyan ediyor. 

Matthias M. temyize başvuracak
Mahkeme, bir buçuk yıl önce Meppel'li Matthias M. adlı zanlıyı 2010 yılında Erol'u öldürmek ve parçalara ayırmak iddiasıyla 10 yıl hapis ve TBS'ye mahkum etmişti. Erol'un vücudunun parçaları yıllar içinde cinayetin işlendiği bölgedeki doğa koruma alanlanında, bez ve polyester paketlere sarılmış halde bulundu. Kurbanın başı ve elleri ise asla bulunamadı.

Matthias M.’nin yeni avukatı Tony Boersma, dosyaya yeni eklenen, kurbanın telefonuna ait bilgilerin ve kadın tanığa ilişkin beyan ile ilgili açıklama beklendiğini belirtirken, müvekkili için temyiz başvurusu yapılacağını kaydetti.

Halil Erol cinayeti
Hollanda'da Steenwijk kentinde, muhasebecilik yapan eşi ile birlikte yaşamaya başlayan Halil, sözleşmeli teknisyen olarak çalışıyordu. İki kızlarıyla birlikte mutlu bir hayat süren çiftin düzeni Halil Erol'un 2009 başında işsiz kalmasıyla altüstü oldu. Bu dönemde eşinden de ayrılan Halil, sık sık Almanya'da yaşayan iki kardeşinin yanına gidip, gelmeye başladı. 

6 Şubat 2010'da Steenwijk'ta oturan eski eşini ziyaret eden Halil Erol, o tarihten sonra

kayıplara karışmıştı. Erol'a ait araba bir ay sonra Groningse Haren'da park yerinde yanmış olarak bulundu. Polis, 'yangın hızlandırıcı" kullanılarak yakıldığını belirledi. 

Bu tarihten 3 ay sonra ise Halil Erol'a ait olduğu belirlenen ceset parçaları Steenwijk yakınlarındaki Eesveen mevkiinde Aa nehrinin içinde ve çevredeki ormanlık alanda ortaya çıkmaya başlamıştı. Erol’a ait baş ve eller ise hala bulunamadı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU