Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) verilerine göre, son bir hafta içinde kuruma bildirilen pozitif sonuçlu test sayısı 201.536’yı buldu. RIVM bu sayının bir önceki haftaya göre yüzde 77 artış anlamına geldiğini açıkladı.

Hollanda’da Covid-19’un Omicron varyantının tespit edilmesinden bu yana haftalık vaka sayılarının ilk kez bu kadar hızlı arttığını belirten RIVM, “Daha önce bir hafta içinde hiç bu kadar büyük sayıları görmemiştik” açıklaması yaptı.

RIVM’e göre daha önceki korona dalgalarında olduğu gibi, omicron varyantına bağlı enfeksiyonlarda da vakaların çoğunluğu geçler arasında görülüyor. Vaka artışının en fazla olduğu bölge ise Amsterdam- Amstelland bölgesi. Tüm ülke genelinde test sonucu pozitif çıkanların yüzde 44’ünü 15 ila 29 yaş arasındaki kişiler oluşturuyor.

Dikkat çekici oranda yeniden enfeksiyon geçirenlerin sayısının yüksek olduğunu belirten RIVM, bu yılın ilk haftasında testi pozitif çıkanların yüzde 13’ünün daha önce hastalık geçirmiş kişiler olduğunu kaydetti. 

Hastanelerde durum stabil
RIVM verilerine göre geçtiğimiz bir hafta içinde 888 kişi korona enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırıldı. 

Şuanda hastanede tedavi gören COVID-19 hasta sayısının, 402’si yoğun bakımda olmak üzere, toplam 1497 olduğu belirtildi. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU