Düne göre yeni vaka sayısında yaklaşık 500 artış yaşanırken, hastaneye alınan hasta sayısında da 46 artış oldu.

Hollanda’da koronavirüs salgınında günlük vaka sayısında rekor kırılmaya devam ediliyor. Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde son 24 saatte 4 bin 996 Covid-19 vaka sayısı tespit edildiği, toplam vaka sayısının 149 bin 988’e ulaştığı bildirildi.

Toplam 1 bin 171 kişinin hastanede tedavi edildiği, 210 kişinin de yoğun bakımda olduğu ifade edildi. Ülkede son 24 saatte koronavirüsünden 36 kişinin hayatını kaybettiği, toplam ölü sayısının 6 bin 518’e yükseldiği aktarıldı.

GGD’de yaşanan gecikmeler göz önüne alındığında, bu sayıların gecikmeler sebebiyle farklı bir grafik çiziyor olma ihtimali de bulunuyor. Örneğin, bugün bildirilen 36 vefatın tamamı son 24 saatte gerçekleşmemiş olabiliyor, ancak kayıtlara son 24 saatte geçtiğinden sayı böyle ilan ediliyor.

Amsterdam 461 yeni vaka ile ilk sırayı korurken, onu 326 ile Rotterdam ve 251 ile Den Haag takip etti.

Korona tedavisinde kullanılan Remdesivir ilacının ise Avrupa Komisyonu tarafından 3 bin 400 doz tedarik edildiği ve üye ülkeler arasında dağıtılacağı öğrenildi. Hollanda’ya kaç doz geleceği ve ihtiyacı karşılar mı henüz bilinmiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU