Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte bir ev satın alma fikri, geliri 35.000 euro’nun altında olanlar ve bekarlar için hayal oldu. Geliri 60.000 euroya kadar olan haneler içinse zorlaştı.

Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından, 2017 ila 2021 yılları arasındaki konut piyasası rakamları üzerinden yapılan bir araştırmaya göre, satılık evlere erişim giderek zorlaşıyor. 

Fiyatların giderek arttığı ve bu nedenle bekarların ev satın almasının zorlaştığı belirtilen araştırma sonucunda, bu konutları satın alanların çoğunluğunun çiftler olduğu belirtildi.

Araştırmacılara göre 35.000 euronun altında geliri olan bir hanenin şuanda bir ev satın alma şansı, neredeyse yok. 

Hatta 60.000 euro geliri olanlar bile, piyasadaki satılık evlerin ancak üçte birine erişebiliyor. Bu gruptakiler Hollanda genelindeki satılık konutların ancak yüzde 37’sine erişebilecek güce sahip.
 
Fiyatların en yüksek düzeyde seyrettiği Amsterdam, Rotterdam, Den Haag ve Utrecht’de durum çok daha kötü.

Bundan dört yıl önce, 4 büyük şehirde satışta olan evlerin yüzde 52’si geliri 60.000 euro olan haneler için ödenebilir konumdayken, şuanda bu oran yüzde 21’e düşmüş durumda.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU