Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından 2016 ve 2018 yılları arasında yapılan araştırma Raporu’nda, kadın ve erkek çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliğinin geçmişten günümüze azalmakla beraber halen daha devam ettiği belirtilmektedir.

CBS’nin Raporu’nda, devlet kurumlarında çalışan erkekler 2016 yılında, kadınlardan yüz 5 daha fazla maaş aldığını, 2018 yılında ise bu fark yüzde 4’e düştüğü bildirildi. Özel şirketlerde ise bu fark yüzde 7 olarak tespit edildi.

Rapor’da 2008 yılından bu yana takip edilen verilere bakıldığında yavaş da olsa, erkeklerle kadınların maaşları arasındaki farkın azaldığı görüldü.

Saat ücretleri açısından ise; devlet kurumlarında çalışan erkekler saat ücreti olarak ortalama 28 euro kazanırken, aynı işi yapan kadınlar saatte 26 euro kazandı. Özel şirketlerde ise fark daha belirgin oldu ve 2018 yılı verilerine göre bir şirkette aynı işi yapan erkekle kadın arasında ortalama 4 euro fark tespit edildi.

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak seçimlerde bu konunun önemli başlıklardan biri olması ve olası koalisyon görüşmelerinde de masada kadın ve erkek arasındaki maaş eşitsizliğinin gündeme gelmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU