Polisin, konuşma veya işitme zorluğu çeken kişiler ile Hollandacası yetersiz olanlar için özel olarak tasarladığı acil servis uygulaması 112NL, bugün kullanıma açıldı. 

Kullanıcılar android telefon veya iPhone’larına yükledikleri 112NL uygulamasında önce konuşma veya işitme güçlüğü olup olmadığını ve yazılı sohbet (chat) işlevi için hangi dili tercih ettiklerini kaydedecek.  

Uygulamada, sohbet sırasında kullanılabilecek 109 ayrı dil seçeneği bulunmakta. Bu sayede arayan kişi ile merkezdeki görevli farklı diller konuşsalar dahi birbirlerini yazılı sohbet aracılığıyla anlayabilecek. 

Kullanıcılar acil servisleri aramak için uygulamayı kullandığında, o kişiye ait kişisel veriler acil servise gönderilecek. Polis bu sayede arayan kişiye daha hızlı ve iyi yardım verilebileceğini düşünüyor. 

Örneğin Hollandacası yetersiz olan veya konuşma zorluğu bulunan bir kişi 112 merkezini aradığında, merkez operatörü chat servisini açarak kişinin istediği dilde yazmasına olanak sağlayabilecek.  

Polis açıklamasında, uygulama aracılığıyla gelecekte fotoğraf ve video materyali gönderme seçeneğinin de olacağını belirtti. 

Ücretsiz 112NL uygulamasını aşşağıdaki linklerden indirebilirsiniz: 
Android telefonlar 
iPhone'lar
 

Foto: Politie.nl

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU