Ebeveynlerinin vefatı nedeniyle yaşadığı baba evini devralamayan yetişkin çocuklar, çoğu durumda ebeveyn(ler)inin ölümünden sonra iki ay içinde evi boşaltmak zorunda kalıyor. Bu uygulamada mağdur olan gençler için harekete geçen İçişleri Bakanlığı yasal düzenlemeye gidiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve Devlet Bakanı Kajsa Ollongren ve Bakan Sander Dekker tarafından hazırlanan yeni yasaya göre; ebeveynleri ile birlikte yaşayan yetişkin çocuklar, ebeveyn(ler)inin ölümünden sonra, ebeveynine ait kiralık evi boşaltmak zorunda kalmayacak.

Bakanlık açıklamasında, yasal değişikliğin zaman alacağı bu nedenle şimdiden konut kooperatiflerine genç yetişkinlere barınma ve sosyal destek konusunda nasıl yardım etmeleri gerektiği hususunda bir açıklama gönderildiği belirtildi.

Buna göre; konut kooperatifleri yetişkin çocuklara en fazla iki yıl süreyle geçici kira kontratı teklifinde bulunabilecek.

Ollongren: "Anne-babasını kaybeden genç yetişkinler, kayıpla başa çıkmaya odaklanabilmelidir.” Diyen Ollogren, gençlerin ebeveynlerine ait evde daha uzun süre yaşamaya devam edebileceğini ve bu konuda endişelenmelerine gerek kalmadığını belirtti. Ollogren “Bu anlaşmaları ev sahipleriyle birlikte yapabildiğimiz için mutluyum." dedi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU