Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, Veghel kasabasındaki GGD Hart voor Brabant'ta (Belediye Sağlık Hizmetleri), yoğun bakım çalışanları, korona servislerindeki personel ve acil servis personelinin yanı sıra huzurevi çalışanlarının 6 Ocak'ta aşılanmaya başlanacağını açıkladı.

Bakan De Jonge, geçtiğimiz cumartesi günü aşılama planının bazı bölgeler için erkene çekilebileceğini açıklamasının ardından, bugün yapmış olduğu açıklamada bazı bölgelerin planlanan tarihten daha erken aşılama işlemine başlayacağını duyurdu. Hükümetin stratejisinin ilk önce savunmasız insanları korumak olduğunu belirten Bakan De Jonge, bu yüzden huzurevi personelinin bugünden itibaren aşı davetiyesi almaya başlayacaklarını açıkladı.

Hollanda'da son zamanlarda hastanelerde yoğun bakım servislerinde yaşanan yoğunluğun ardından, yoğun bakım, ambulans personeli,  korona servislerindeki personelin yanı sıra huzurevi çalışanları için 30 bin aşı hazırlandığı belirtildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU