Hollanda'nın Gouda şehrinde polis, başörtülü bir kadına terörist olabileceğini söyleyip, kelepçeleyerek üst araması yaptı.

Souad Hannou isimli kadın (32) çocuklarını bırakmak için geldiği okul civarında, aracını yanlış park ettiği gerekçesiyle polis tarafından kelepçelenerek arandığı ve başörtülü olduğu için terörist olabileceği söylendi.

Olayın Eylül ayında yaşandığı ve mağdur kadın, kendisine kelepçe takarak terörist muamelesi yapan polis hakkında şikayette bulunduğu belirtildi. Gouda polis teşkilatı, olayı doğrularken, hadisenin detayları ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Şikayette bulunan mağdur kadın, polise verdiği ifadesinde, ”eğer saçlarım sarı ve gözlerim mavi olsaydı, teröristlikle suçlanmayacaktım” dedi.

Müslümanlara karşı yaygın bir nefretin kasıtlı olarak yayıldığı bir dönemde yaşanan olayla ilgili şikayetin sonucunun ne olacağını tüm kamuoyu merakla bekliyor.  

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU