Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) tarafından bugün açıklanan haftalık Covid-19 tablosu verileri, hem hastaneye yatış rakamlarının hem de Covid-19 test sonucu pozitif çıkan kişi sayısının arttığını gösterdi.

Sağlık sektüründe yaşanan bu yoğunluk nedeniyle hastanelerin bazı hastaları reddetmek zorunda kalacağı endişesi artmaya başladı.


Haftalık tablo

RIVM verilerine göre; son bir hafta içinde kuruma bildirilen ve korona testi pozitif çıkanların sayısı toplam 153 bin 957’ye yükseldi. 

Hastaneye yatışlarda da artış yaşandı. Bir hafta içerisinde 289’u yoğun bakım olmak üzere toplam bin 833 kişi hastaneye yatırıldı. 

RIVM verilerine göre, korona nedeniyle 265 kişi hayatını kaybetti.

Bir hafta içinde GGD’de 629.349 test yapıldı ve bunlardan 139.849 ‘unun sonucu pozitif çıktı.


24 saatlik tablo

Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding - LCPS) verilerine göre; son 24 saat içinde yeni korona virüs (Covid-19) nedeniyle 349 kişi hastaneye yatırıldı, 51 hasta yoğun bakım ünitelerine kaldırıldı.

Elde edilen verilere göre şuanda Covid-19 nedeniyle hastanelerde yatan hasta sayısı 488’i yoğun bakım olmak üzere toplam 2 bin 540 kişiye yükseldi.

Pazartesi gününden bu yana yoğun bakım ünitelerinde yatan hasta sayısı 18 kişi artarak 488'e, diğer bölümlerde ise 92 kişi artarak 2 bin 52'ye çıktı.


Bölgelere göre durum

RIVM rakamlarına göre en fazla vaka sayısı Limburg Zuid bölgesinde kayda geçti. Bu bölgeyi, Zuid-Holland Zuid (Dordrecht ve çevresi), Zeeland ve Limburg Noord bölgeleri takip etti.


Covid-19 hastaları Almanya’ya taşınmaya başlandı

Sağlık sektöründe yaşanan doluluk nedeniyle bugün ilk kez bir hasta Almanya’da bir hastaneye nakledildi.  

Bu sabah Rotterdam'daki Franciscus Gasthuis & Vlietland hastanesinden özel ambulansla alınan hasta, Almanya Bochum kentindeki  bir hastaneye nakledildi. Hastanın büyük ihtimalle yoğun bakımda tedavi göreceği aktarıldı.
 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU