Hollanda'da ilk aşılanacak gruba yoğun bakım ve acil yardım personelinin eklenmesi kararının geçen hafta alındığı belirtildi. Sağlık hizmetlerinin yoğun baskı altında kalması, bazı sağlık çalışanlarının karantinada olması ve iş yükünün giderek artması sonucu, yoğun bakım servisi ve acil servis departmanındaki personel yetersizliği kararın alınmasında büyük rol oynadığı açıklandı.

Hastanelerin en kısa sürede aşılamaya başlamak için bir plan üzerinde çalıştıkları belirtilirken, Pazartesi günü aşılamanın tam olarak ne zaman başlayacağının belli olacağı açıklandı.

Diğer Avrupa ülkeleri geçen haftadan beri Pfizer - BioNTech aşısını uygulamaya başlarken, Hollanda'nın aşılamaya geç başlaması medyada sık sık eleştiri konusu olmuştu. 

Ulusal Akut Bakım Ağı başkanı Ernst Kuipers, hastanelerde 8 Ocak tarihinden önce aşıların yapılmasının pek mümkün olmadığını belirtti.  

-70 derecede depolanması gereken ve bin parçalık gruplar halinde gelen aşıların, Belçika'nın Puurs kentindeki Pfizer fabrikasından geldiği belirtilirken, Oss şehrinde ilaçların depolanması konusunda uzmanlaşmış bir şirkette saklandıkları açıklandı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU