Oost Brabant mahkemesi, “para kuryesi” olarak çalışan ve Eylül ayında 1,2 milyon eurodan fazla yasadışı nakit para ile tutuklanan 36 yaşındaki bir zanlıyı, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

Bu hafta salı günü açıklanan mahkeme kararına göre adamın daha öncede yasadışı para transferlerine karıştığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hank yakınlarındaki otoyolda bir trafik kontrolü esnasında ortaya çıkan vakada zanlının Amsterdam’dan topladığı 1,2 milyon eurodan fazla nakit parayı plastik torbalar içinde bir spor çantasına yerleştirmiş olduğu ve bu çantayı da arabasının gizli bir bölümünde sakladığı ortaya çıktı. 

Kendisine ait olmayan bu araçta bulunan paralar hakkında hiçbir açıklamada bulunamayan zanlı polis tarafından tutuklandı. Özellikle plastik torbalarda paketlenmiş 50 euroluk banknotlar halinde duran 1.219.160 euroya el konuldu. 

Tutuklama sonrasında yapılan araştırmada adamın parayı toplamadan önce bazı kişilere Signal uygulaması üzerinden mesaj gönderdiği belirtildi. 

Para kuryeleri, yasadışı para transferlerinde seri numarası bilinen 5 euroluk banknotlar üzerinden haberleşiyor. Paraların seri numaraları kimin parayı alacağını gösteriyor. 

Mahkeme; tüm bu deliller ışığında, zanlının yakalanan 1,2 milyon euronun yasadışı para olduğunu bildiğini, bu nedenle para aklamak suçundan 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU