Cuma günü Sağlık Bakanı'na bir tavsiye mektubu gönderen Sağlık Kurulu 12 ila 17 yaşları arasındaki gençlere destekleyici 3. Doz aşı yapılmasının gereksiz olduğunu açıkladı. 

Konseye göre bu gruptaki gençlere üçüncü doz aşı yaptırılmasını önermek için yeterli tıbbi ve bilimsel veri bulunmamakta.

Öte yandan Sağlık Konseyi; ciddi bağışıklık bozukluğu olan veya aile fertleri içinde hastalığa karşı savunmasız bireyler bulunan gençler için 3. doz aşı olasılığının, mümkün olması gerektiğini belirtti. Konseye göre; olası bir durumda, bir çocuk doktoru ile görüşülerek 3. doz aşı yaptırılabilmeli.

Konsey aynı zamanda yurtdışına seyahat edecek ve zorunlu olarak 3. doz aşı yaptırması gereken gençler için de 3. doz aşı olanağının tanınması gerektiğini belirtti. 

Sağlık konseyinin bu tavsiyesinin hükümet tarafından kabul görüp görmeyeceği henüz net değil. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın