Türkiye basınında yer alan Demirören Haber Ajansı kaynaklı bir haberde, dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı nedeniyle bazı ülkelerin giriş kurallarında değişiklik yaptığı ve Türk yolcuların kabul edilmeyeceği belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ülkelere Giriş Tablosu’nun referans gösterildiği  haberde; Hollanda’nın da aralarında bulunduğu Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya ve Lüksemburg’un Türk yolcularını kabul etmeyeceği belirtildi.

Bu haber üzerine haber merkezimizi de arayan bir çok okuyucumuz, şuanda hangi kuralın geçerli olduğunu bilmediklerini ve bu konuda resmi bir açıklama olup olmadığı hususunda karışıklık yaşadı.

Haberde yer alan uygulama ile ilgili olarak henüz hiçbir Hollanda makamından resmi açıklama yapılmadı.

Sonhaber.eu olarak konunun  takipçisi olacağız. Gerek Hollanda makamlarından gerekse Türk makamlarından yapılacak açıklamaları en kısa sürede siz okuyucularımıza ulaştıracağız.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU