Geçen yıl neredeyse hiç grip salgını olmadığı için gribe karşı direncimizin azaldığını belirten virüs uzmanları, bu kış ciddi bir grip salgını olacağını tahmin ediyor. Bazı uzmanlar da çocuklara grip aşısı yapılması gerektiğini, bu sayede sağlık alanındaki yükün biraz hafifleyeceğini öne sürüyor.

Groningen Üniversitesi'ndeki görevinin yanı sıra İngiliz Sağlık Konseyi'nin de üyesi olan profesör Maarten Postma bugün, De Telegraaf gazetesine konu ile ilgili yaptığı bir açıklamada, İngiltere'de çocukların toplu halde grip aşısı olduğunu, bu yöntemin Hollanda için de uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Postma açıklamasında, çocukların genellikle grip nedeniyle çok hasta olmadıklarını ancak, onları aşılayarak, hassas durumda olan ileri yaştakilerin korunabileceğini dile getirdi.

Postma, "Sonuçta, çocuklara grip aşısı yapıldığında, daha az yaşlı insan enfekte oluyor ve yüksek maliyetli hastane yatışları önleniyor" dedi.

Hollanda Grip Vakfı'ndan Ted van Essen ise gazeteye verdiği demeçte, "Korona salgını tekrar artarsa, hastaneler aynı anda grip salgınıyla da baş edemez" şeklinde ifade kullandı.

Hollanda Sağlık Konseyi şu anda çocukların aşılanmasını önermiyor ancak, yakın zamanda hamile kadınlara grip aşısı önerilmesini tavsiye ediyor. Bu sayede yenidoğanların, grip ile oluşabilecek ciddi komplikasyonlara karşı korunmuş olacağı belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU