Bu sayı geçen hafta sahip olunan kapasiteden 20 bin daha fazla test yapılabileceği anlamına geliyor.

GGD ise henüz bu kapasiteye uygun koordinasyon yapma imkanına sahip olmadığından, günlük 51 bin test kapasitesinin kullanılması için en az bir haftanın geçmesi gerektiği bildirildi.

GGD yapılan açıklamada; "gelecek hafta bu kapasiteyi kullanacak kadar kapsamlı bir büyümeyi hedefliyoruz, hızlı olması gerektiğini biliyoruz ancak bu çok büyük bir organizasyon gerektiriyor" dendi.

GGD'nin bu kapasiteye cevap verecek kadar test alabilmesi için üç seçenek bulunuyor: Birincisi; mevcut test bürolarının çalışma saatlerinin artırılması, ikincisi; bazı yerlerde aynı anda daha çok test örneği alınması, üçüncü seçenek ise; yeni test bürolarının açılması. GGD, tüm seçeneklerin gerçekleşmesi için daha fazla personele ve lojistik desteğe ihtiyaç olduğunu bildirdi.

RIVM ise; açıklanan 51 bin test kapasitesinin geçici olarak yeterli olacağı ancak önümüzdeki günlerde soğuk algınlığı belirtisi gösterenlerin sayısında görülecek artışla bu kapasitenin az geleceğini tahmin ettikleri ifade edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU