Hollanda'da istifa eden koalisyon hükümetini oluşturan partilerden Hristiyan Birliği (CU), parlamentoda sözde "Ermeni soykırımını" yeniden gündeme getirdi. 

Hristiyan Birliği (CU), Osmanlı İmparatorluğu tarafından yapıldığı iddaa edilen sözde soykırımı Hollanda tarafından tamamen tanınmasını sağlamak için 2004 yılından beri çalışıyor. Hollanda, üç yıl önce yine Hristiyan Birliği (CU) partisinin girişimiyle sözde Ermeni soykırımını tanıdı. Hristiyan Birliği (CU) partisi Milletvekili Joël Voordewind, geçici hükümetten sözde soykırımı resmen tanımasını ve ona göre adımlar atmasını istiyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan CU partisi Milletvekili Joël Voordewind'e göre Ermeniler, sözde soykırımdan yüz yıl sonra Türkiye'nin tehdidini hala hissediyor. Geçen yıl Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermenilere karşı mücadelede Azerbaycan'ı desteklediklerini belirten Voordewind, "Bu saldırganlık durdurulmalı" açıklamasını yaptı. 

Önergenin Perşembe günü oylamaya sunulacağı belirtilirken, VVD, PVV, CDA, SP, GroenLinks, SGP, Party for the Animals, 50Plus, Forum for Democracy ve bağımsız milletvekilleri Krol ve Van Kooten-Arissen'in tarafından açıkça destekleniyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU