Hollanda, bugün güncellemiş olduğu listede Türkiye'yi yine turuncu renkli ülkeler kategorisinde tutarken, Avrupa'da Yunanistan dahil bazı ülkeleri sarı kod kategorisine aldı.

Hollanda, sarı kategoride yer alan ülkelere bugünden itibaren seyahat kısıtlamasını kaldırırken, Türkiye'nin de içinde olduğu turuncu kategori ve kırmızı kategoride yer alan ülkelere seyahat kısıtlaması ile birlikte PCR test ve karantina uygulamasının devam ettiği bilgisini paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı, perşembe gününden itibaren geçerli olmak kaydıyla, Kıbrıs, Hırvatistan (başkent Zagreb çevresindeki kuzey bölgesi hariç), Lihtenştayn ve İsviçre için daha önce turuncu kod olan seyahat tavsiyesinin sarı koda geçirildiğini duyurdu. 

Açıklamada geçen ayın sonunda turuncu koda geçirilen, Kos, Mikonos ve Rodos gibi Yunanistan'ın Güney Ege adalarının da sarı kod uygulamasına geçirildiği belirtildi.

Sarı kodlu ülkelere giden tatilcilerin, bu ülkelerdeki enfeksiyon sayılarının düştük olmasından dolayı, Hollanda'ya geri dönüşlerinde PCR testi yaptırmalarına veya belirli süre karantinaya girmelerine gerek kalmıyor. Ancak bakanlık açıklamasında bu ülkelerin hala Hollanda vatandaşlarına giriş kısıtlamaları getirmesinin mümkün olabileceği vurgulanıyor.

Türkiye halen turuncu listede

Hollanda, Türkiye'nin de aralarında olduğu turuncu renkli ülkelere sadece acil durumlarda gidilmesi tavsiyesi vermeye devam etti. Turuncu renkli kategoride yer alan ülkelerden Hollanda'ya dönüşte en az 24 saat önceden alınmış PCR testi ve 10 günlük karantina mecburiyetinin devam ettiği açıklandı.

Karantinanın beşinci gününde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda ise karantina sona erecek. Karantina kuralına uymayanlara ise 435 Euro para cezası uygulanacak.

Sarıdan yeşile geçen ülkeler

Yapılan açıklamaya göre; sarı kodlu ülkeler listesinde bulunan İzlanda, Polonya ve Romanya Perşembe gününden itibaren "Güvenli ülkeler" listesi olan yeşil kodlu listeye geçiriliyor.

Bugünden itibaren tekrar güncellenen yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı ülkeler listesine https://www.nederlandwereldwijd.nl/ websitesinden ulaşabilirsiniz. Karantina kuralının geçerli olduğu ülkelere https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl websitesinden ulaşabilirsiniz.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU