Hollanda'da seçimler yaklaşırken, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri ve istifa eden koalisyon hükümetinin başbakanı olan Mark Rutte, aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV)'nin lideri Geert Wilders  ile koalisyon kurmak istemediğini açıkladı.

Hollanda'da pandemi nedeniyle üç güne yayılarak 15 - 16 - 17 Mart tarihlerinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kaldı. Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) lideri Mark Rutte, Hollanda kamu yayın ajansı NOS'ta katıldığı bir radyo programında, "Özgürlük Partisi (PVV) ile seçimlerden sonra koalisyon kurmayı  düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya 2017 yılında olduğu gibi yine "Hayır" cevabını verdi.

Mark Rutte, hafta başında yaptığı başka bir açıklamada ise diğer aşırı sağcı parti olan Demokratik Forum Partisi (FvD) ile de işbirliği yapmak istemediğini söylemişti. Demokratik Forum Partisi (FvD) lideri Thierry Baudet'in söylemlerini "iğrenç, homofobik ve ırkçı" olarak nitelendiren Rutte, parti olarak FvD partisi ile koalisyona kırmızı ışık yakmıştı.

Aşırı sağcı partileri reddetmesinin sol yelpazede bir siyaset izleyecekleri anlamına gelmediğini belirten Mark Rutte, koalisyon kurmak istediği herhangi bir parti ismi vermekten ise kaçındı. 

Öte yandan Geert Wilders sosyal medya hesabından yaptığı ırkçı paylaşımda ise; Mark Rutte'nin zihniyetini, Hollanda'da daha çok yabancıyı, daha çok İslam'ı ve daha çok vergiyi isteyen bir zihniyet olduğunu dile getirerek, eleştirilerini yöneltti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU