Kendi evinde; annesi, karısı ve iki çocuğunu öldürmekten tutuklanan, ilk mahkemesi 4 Kasımda görülen sanık Onur Kandemir’ın davasında yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık ilk mahkemede verilen cezaya itiraz ederek, davayı bir üst mahkemeye taşıdı.

Zanlı Onur Kandemir’in annesi (65), karısı (31), oğlu (6) ve kızı (2) 28 Mart 2020 tarihinde, Etten- Leur'deki evlerinde ölü bulunmuştu. Yapılan soruşturma sonucunda 34 yaşındaki Onur Kandemir, Breda’da yakalandı. Zanlı sorgusunda annesini öldürdüğünü itiraf etti ancak karısı ve çocuklarını öldürmediğini iddia etti.

Kandemir davasının ilk görüşmesi, 4 Kasım 2021 günü Breda mahkemesinde görüldü. Davaya bakan hakim, Onur Kandemir’ın  karısı ve çocuklarını önceden planlayarak öldürdüğü yönünde kanıt bulunmadığını ancak, annesini karısı ve çocuklarını öldürdükten sonra evine çağırarak, tuzağa düşürdüğünün anlaşıldığını belirtti. Hakim Onur Kandemir’e 3 kişiyi öldürmekten 30 yıl hapis cezası verdi.

Verilen 30 yıllık hapis cezası kararına itiraz eden savcılık, Kandemir’in 4 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulması ve ömür boyu hapis cezası verilmesinin gerektiğini savunarak, “tüm gerçekler kanıtlanmış cinayet olarak ilan edilmese bile, o kadar istisnai bir durum ki müebbet hapis cezası daha uygundur” şeklinde açıklama yaptı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU