Perşembe günü yapılan Sağlık Bakanlığı açıklamasında; şirketin aşı kartlarında, sahtekarlık yapmadığının anlaşıldığı ancak korona geçirmiş olan kişilere yetkisi dışında, hastalığı atlattığına dair belge verdiğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Pazartesi günü yapılan bakanlık açıklamasında, aşı sertifikalarında sahtekarlık yapıldığı üzerine "güçlü şüpheler" olduğu iddiası ile Spoedtest.nl şirketi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. 

Şirket direktörü Rasmus Emmelkamp basına yaptığı açıklamada; Bakanlığın şüphelerinin "tamamen asılsız" olduğunu belirtmiş, aşı kartları ile ilgili sahtekarlık iddialarını yalanlamıştı.

Bakanlık tarafından görevlendirilen bir adli soruşturma kurumunun yaptığı soruşturma;  test şirketinin, aşı sertifikalarıyla ilgili dolandırıcılık yapmadığını ortaya koydu. Kurum araştırması, şirketin büyük çapta “korona geçirmiş” belgesi verdiğini tespit etti. Bilindiği üzere bu belgelerin GGD tarafından verilmesi gerekiyor. Bu anlamda şirket yetkisi dışına çıkmış oluyor.

Yapılan suç duyurusu sonrası, şirketin korona giriş belgesi testlerini yapması ve CoronaCheck uygulamasına erişimi engellenmişti. Şirkette test randevusu olan binlerce kişi başka bir test merkezinden randevu almak zorunda kalmıştı. 

Bakanlık bugünkü açıklamasında, erişim engelinin kaldırıldığını ve şirketin artık test yapmaya devam edebileceğini açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU