Yetkililer insanların hastalıktan korunması için belirli önlemler alıp vatandaşlardan belirli isteklerde bulunsa da önlemler arasında fazlasıyla önemli bir konu olan 'Sosyal Mesafe' konusu, koronavirüsten korunmak için önemli etkenlerden biri olarak geçiyor.

Gün içinde mecbur kalmadıkça evden çıkmayın uyarıları yapılırken, yine çalışanlar ve evden çıkması gerekenlerin ise dışarıdayken mutlaka uymaları gereken konuların başında sosyal mesafe kuralına uymaları geliyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının Hollanda’da yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler Hükümet tarafından  bir bir alınmaya devam ederken, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayanların yanı sıra iş gereği çıkanların sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekiyor.

Koronavirüs taşıyan kişilerin belirli bir süre boyunca hastalık belirtileri göstermemesi ve virüsün uzun bir kuluçka süresine sahip olması kişilerde koronavirüs olup olmadığını tespit etmeyi zorlaştırıyor. Bu noktada da 'sosyal mesafe' kavramı tek çare olarak ortaya çıkıyor.

Hollanda’da Noel ve yılbaşı tatilinin yaklaşması nedeniyle koronavirüsden korunmak için sosyal mesafe kapsamında alınması gereken önlemler arasında öne çıkan başlıklar ve dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle:

Aralık ayında kalabalıkları birlikte dağıtalım 

  • Trafiğin ve toplu taşımaların yoğun olduğu saatlerde diğer insanlara çok yaklaşmamaya, mümkünse yoğun saatlerde dışarı çıkmamaya özen gösteriniz. 
  • Yılbaşı tatili öncesi alışveriş düzeninizi yeniden gözden geçiriniz. Bu tatil dönemimin her zamankinden farklı geçeceğini ve pandemi süreci içinde yaşadığımızı unutmayınız.
  • Hedefli alışverişler yapmayı ihmal etmeyiniz ve kalabalıktan mümkün olduğunca uzak durunuz. 
  • Alışverişlerinizi sabah saatlerinde veya hafta içinde yapmaya özen gösteriniz. 
  • Pandemi sürecinde evinize daha yakın olan mağazaları tercih ediniz. 
  • Alışverinize mümkün olduğunca yalnız gitmeye dikkat ediniz. 
  • 1.5 metre sosyal mesafe kuralına muhakkak uyunuz ve maskenizi takınız. 
  • Hastaysanız veya karantinadaysanız internet üzerinden sipariş vermeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz. 

Bunlar, ilk bakışta bireysel ve önemsiz tedbirler sanılabilir. Ancak virüsün yayılımını önlemede 'orantısız' bir etkiye sahip olabilir ve bir salgını daha fazla büyümeden durdurabilir.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU