İngiltere'nin güneydoğusunda bulunan ve Kovid-19'un daha hızlı yayılan yeni mutasyonuna benzer özellikler gösteren bir vaka, bu ay içinde Hollanda'da görülmüştü. Konu ile ilgili açıklama yapan Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, "Paniğe gerek yok ama endişe verici" açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson dün yapmış olduğu açıklamada keşfedilen yeni mutasyon türünün yüzde 70 daha fazla bulaşıcı olduğunu ifade etmişti.  Hollanda ise bu açıklamanın ardından bu sabah itibariyle İngiltere'ye uçuşların 1 Ocak 2021'e kadar durdurduğunu ilan etti.

Bakan De Jonge mutasyona uğramış virüsün daha hızlı yayıldığını ve İngiltere'de uygulanan önlemlerin yakın zamana kadar Hollanda'dakinden daha az katı olduğunu ifade ederken, dolayısıyla mutasyona uğramış virüsün, İngiltere'de etrafına daha kolay yayılmasının söz konusu olabileceğini sözlerine ekledi.

Hollanda'nın Noel tatilinden önce sıkılaştırma planının olmadığını belirten Bakan De Jonge, "Virüsü kendiniz almışsınız gibi davranın ve tatilinizin korona tatili olmamasını sağlayın" açıklamasında bulundu.

İngiltere'de ki mutasyona uğramış virüsün ortaya çıkmasının ardından Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve İtalya'nın da bu ülkeye uçuşlarını durdurduğu bilgisi paylaşıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU