Özellikle trafikte güvenliği sağlamak için 2019 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren yasaya göre;  polis, elindeki telefonla bisiklet süren bisikletçiye, para cezası kesme yetkisine sahip. 2019 yılında 95 euro olan bu ceza, şuanda 100 euro.  

Merkezi Yargı Tahsilat Dairesi'nin NU.nl'nin talebi üzerine paylaştığı rakamlara göre; kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana polis, haftada  ortalama 850 kere para cezası kesmiş.

Bisiklet kazalarının ayrıntılı kaydı olmadığı için, geçtiğimiz dönem içinde uygulanan akşam saati ve tamamen kapanma yasaklarının ardından trafiğin gerçekten daha güvenli hale gelip gelmediği bilinmiyor. Ancak bu dönemde daha az para cezası verildiği görülüyor. 

Polis tarafından yapılan açıklamada, bisiklet kullanırken telefon kullanımına yönelik özel bir kontrol olmadığı, ancak bir polis memurunun görmesi halinde bisikletçiye bir uyarı yaptığı veya para cezası kesebileceği belirtiliyor.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU