Hollanda Parlamentosu'nun talebi üzerine 2019 yılının son aylarında camileri araştırma komisyonu kurulmuş ve 2020 yılında cami idarecileri sorguya tutulmuştu. DENK Partisi hariç mecliste faal olan bütün partilerin desteklediği komisyonda Hollanda Diyanet Vakfı'nı temsilen Murat Türkmen araştırma komisyonu tarafından sorgulanmıştı.

Yürütülen soruşturmalarda Den Haag'ta bulunan As Soennah, Rotterdam'da aktif olan Es Salaam ve Utrecht şehrinde faaliyet gösteren Al Fitrah kurumları dinlenmişti. Bugün Hollanda Parlamentosu'nda araştırma sonuçları görüşüldü.

PVV: Camiler kapatılsın! CDA: Kur'an eğitimi yasaklansın

PVV Partisi camilerin kapatılması çağrısını tekrarlarken, VVD ise camilerin yakın takibe alınması ve finans kaynaklarının kesilmesi gerektiğini savundu. Meclis oturumunda DENK Partisi adına söz alan Farid Azarkan ise 100 dakika konuşma talebinde bulunmuş ve camilere tek yönlü baskı uygulandığı ve Müslümanlara karşı cifte standart uygulandığını dile getirerek sağ ve sol kökenli partiler tarafından tepkiye maruz kaldı.

CDA Partisi'nden Milletvekili Madeleine van Toorenburg camilerdeki haftasonu eğitimi hakkında "çocuklar yanlış fikirler ile zehirleniyor" diyerek hükümeti eleştirdi ve adım atmasını istedi. Camilerde verilen hafta sonu Kur'an eğitimine PVDA ve D66 gibi solcu partilerinde tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU